Sanggar Persahabatan

JOM SHOPPING DI KEDAI SAYA!!

Kongsi Cerita

get this widget here

Thursday, March 15, 2012

Kelas Dekorasi Kek Sesi ke-2

 Waduh!!!!

Nampak cikgu buat macam senang jek.....

Bila dah kena buat sendiri, bancuh icing pun tersilap...

Banyak gak kesilapan kesilipun yang dilakukan bila pertama kali buat decoration sendiri.

Apatah lagi kesilapan-kesilapan tu menjebakkan kawan-kawan sekali...Ya ammmmppunnnn....

Sepatutnya untuk lapisan icing kek saya membuat bancuhan yang thin. Tapi saya terbuat yang medium.

Dah semua crumb yang ada kat kek tu melekat-lekat. Hasilnya kek kami tak licin... menggerutu....

Bila dah siap melapis icing, mulalah sesi mendecorate kek tu pulak.

Alamak! Takde idea la pulak!

Tepek ajelah apa yang patut. Masa pun tinggal 10 minit je lagi. Emmm.... tulah... masa tunggu icing kering bukan nak pikio nak buat decoration apa. Dok sibuk makan lebihan kek yang dipotong jek... kui kui kui..

Jadi,.... inilah hasilnya...

 Kek saya...
Love nya tuh tercacat sebab last minute. Nak cepat,  kelas dah tamat.

 Kek Huda
Sweet jer kan...

 Kek Nor. Phewiitttt....
Yang paling rajin dan bersemangat sekali. (Gamba ni ambik kat FB dia sebab 
dia sambung lagi buat kat rumah)

Kek omputeh yang join kelas tu sekali. Cantik kan!
Dia kata dia buat sempena St Patrick Day.
Jadi dia tak mau warna lain. Dia nak hijau jek...




4 comments:

Jue said...

kaka.. best nyer.. nanti balik kluang blh jadi sifu ler setaraf dgn makcik2 kh smksl tu hehehe..

i hanya nak tumpang mkn jer buleh?? :)

p.s xde citer pasal baby ker...

ibh said...

Bestnya lah. Sue teringin nak blaja juga. Tp tgn keras la kak. Takut comot ja nanti. . Heeeeee

...aida... said...

Jue, jadi sifu ke? Hahaha akak rasa akak lebih suka jadi tukang makan jer...

Baby belum born so belum ade cerita la. Insyaallah baby girl. Jue cepat berusaha dapatkan girl jugak!

...aida... said...

Sue, belajar memang best. Sampai sakit-sakit badan dibuatnya. Ni kes tangan keras la ni... perlu dilentur-lenturkan dulu... :)